Τι χρειαζόμαστε:
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
- 7 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κουτ. γλυκού εσάς βανίλιας
- 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τς χρήσεις
- 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
- 1/2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- μία πρέζα αλάτι1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Πως το κάνουμε:
- Σε κατσαρολίτσα, σε σιγανή φωτιά βάζουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Βγάζουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά και ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα ανακατεύοντας καλά το μείγμα κάθε φορά.
- Ρίχνουμε την εσάνς βανίλιας και ξανά ανακατεύουμε.
- Σε μία λεκανίτσα έχουμε βάλει το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και βάζουμε την κατσαρόλα (με το μείγμα :)..) στο ψυγείο για μία ώρα.
- Μετά από την μία ώρα, προθεμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις.
- Βάλτε τηνζάχαρη άχνη σε ένα βαθύ μπωλάκι.
- Με ένα κουτάλι σούπας φτιάχνετε μικρά μπαλάκια (μικρότερα από μανταρίνι) και με τα χέρια τα στρογγυλεύετε λιγάκι. Τα βάζετε στο μπωλ (ένα - ένα) με την ζάχαρη άχνη να καλυφθεί όλη τους η επιφάνεια και με μία τρυπητή κουτάλα τα βγάζετε αφού πρώτα τινάξετε την περιτή άχνη.
- Τα τοποθετείται σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολα και τα ψήνετε για περίπου 10-15 λεπτά
- Προσοχή να μην ξεγελαστείτε και τα ψήσετε παραπάνω, θα σκληρύνουν.
- Αφού ψηθούν αφήστε τα στην λαμαρίνα για 2 λεπτάκια και μετά βάλτε τα επάνω σε μία σχαρίτσα να κρυώσουν.
καλή όρεξη =)