Monday, May 7, 2012

Μπιφτέκια επαγγελματικά.

       

  • 1 κιλό κιμάς ( ανάμικτος).
  • 5 γεμάτες κουτ. σούπας σιμιγδάλι ή φρυγανιά τριμμένη.
  •  Βάζω στό multi 1/2 κουτί γάλα εβαπορέ, 1 κύβο κότας,1 κρεμμυδάκι και τα χτυπώ.
  • 2 κουταλιές λάδι.
  • 1 κοφτή κουτ. αλάτι+1/2 κουταλάκι πιπέρι.
  • 1/2 κουταλιά ρίγανη+1 γεμάτο κουταλάκι μπαίκιν.
  • 1 αυγό +3 κουταλιές κεφαλοτύρι.
  1. Το προηγούμενο βράδυ ζυμώνω τόν κιμά με το σιμιγδάλι και τα υλικά  που έχω χτυπήσει. Βάζω το μίγμα στο ψυγείο και το αφήνω όλη τη νύχτα.
  2. Την επομένη βάζω το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνω. 
  3. Πλάθω τα μπιφτέκια και τα ψήνω.
         Με αυτή τη διαδικασία γίνονται καλύτερα. Ωστόσο, εάν δεν έχουμε τα υλικά από την προηγούμενη, γίνονται πολύ ωραία και την ίδια ημέρα. 

No comments:

Post a Comment