YΛΙΚΑ
- 1 κιλό κιμά ( μοσχαρίσιο ανάμικτο με χοιρινό).
- 250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο.
- 2 μεγάλα κρεμμύδια +1 σκελίδα σκόρδο.
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό+1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ή 1 κουτ. σούπας ξερό.
- 2 αυγά.
- 1 κοφτή κουτ.σούπας αλάτι+1 κοφτό κουταλάκι πιπέρι.
- 1 φλ. του καφέ λάδι.
- Σε μια λεκανίτσα βάζω το ψωμί χωρίς την κόρα. Ρίχνω λίγο ξύδι και συμπληρώνω με νερό, ώσπου να το σκεπάσει .
- Τρίβω τα κρεμμύδια και το σκόρδο .
- Ψιλοκόβω τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
- Τοποθετώ τον κιμά σε ένα μπολ. Προσθέτω τό ψωμί στιμμένο κι όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνω πολύ καλά, ώστε το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Το βάζω στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες.
- Μισή ώρα πριν από το φαγητό πλάθω μπαλάκια και τα αλευρώνω. Σε μεγάλο τηγάνι βάζω πολύ λάδι, ώστε να τα σκεπάζει και, αφού κάψει καλά, παίρνω ένα ένα τα κεφτεδάκια, τα πατώ λίγο να πλατύνουν και τα τηγανίζω.
No comments:
Post a Comment