Saturday, March 17, 2012

φιλέτο πιπεράτο

Υλικά (για 4 άτομα) 

  • 4 χοντροκομμένα φιλέτα 
  • 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο 
  • 1 κουτάλια κόκκους πράσινου πιπεριού  
  • 1 κουτάλια κόκκους άσπρου πιπεριού 
  • 1 κρασοπότηρο κονιάκ 
  • 2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος 
  • αλάτι  

Εκτέλεση 
  • αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 οC
  • σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, ρίχνετε μέσα τα 3 είδη πιπεριών και τα σωτάρετε ώσπου να μοσχομυρίσουν μοσχομυρίσουν.
  • βάζετε μέσα τα φιλέτα και τα σοτάρετε  πολύ δυνατή φωτιά απ'ολες τις πλευρές . 
  •  μεταφέρετε τα φιλέτα για 7-10 λεπτά περίπου 
  • στην σάλτσα που απέμεινε  στο τηγάνι ρίχνετε το κονιάκ και αφήνετε να πάρει μια καλή βράση.
  • μόλις χυλώσει ελαφρώς,ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά 
  •  βγάζετε τα φιλέτα από τον φούρνο,τα σερβίρετε στα πιάτα και τα περιχύνετε με την πιπεράτη σάλτσα
  • τα μεταφέρετε στο τραπέζι ζεστά  

καλή όρεξη :)


    



No comments:

Post a Comment