Saturday, March 17, 2012

γρήγορα, εύκολα και πεντανόστιμα τυροπιτάκια

Υλικα(για περίπου 30 κομμάτια)
  •  1 κεσεδάκι γιαουρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
  • 2 κεσεδάκια φέτα τριμμένη 
  • 1 κεσεδάκι κίτρινο τριμμένο τυρί(κασέρι. γκούντα, γραβιέρα)
  • 2 αβγα
  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι 
  • 1 αβγό για άλειμα 
  • σουσάμι η ηλιόσπορος 
 
Εκτέλεση 

  • στο μπολ του μιξερ ανακατεύουμε καλά  το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε  ένα ένα τα αβγά
  • ανακατεύουμε στο μείγμα το αλάτι και τα τυριά
  • προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και στην συνεχεία με το χέρι,το αλεύρι κοσκινισμένο , μέχρι να πάρουμε μια απαλή ζύμη.
  • την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μίση ώρα περίπου στο ψυγείο        
  • προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ντύνουμε ένα ταψί η μια λαμαρίνα με λαδόκολλα 
  • πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια (λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι)  και τα αραδιάζουμε στο ταψί με κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατι φουσκώνουν.
  • τέλος αλείφουμε με χτυπημένο αβγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι η ηλιόσπορο 
  • ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν :)
ΚΑΛΗ ΌΡΕΞΗ!!

No comments:

Post a Comment