Υλικα(για περίπου 30 κομμάτια)
- 1 κεσεδάκι γιαουρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
- 2 κεσεδάκια φέτα τριμμένη
- 1 κεσεδάκι κίτρινο τριμμένο τυρί(κασέρι. γκούντα, γραβιέρα)
- 2 αβγα
- 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
- 1 αβγό για άλειμα
- σουσάμι η ηλιόσπορος
Εκτέλεση
- στο μπολ του μιξερ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά
- ανακατεύουμε στο μείγμα το αλάτι και τα τυριά
- προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και στην συνεχεία με το χέρι,το αλεύρι κοσκινισμένο , μέχρι να πάρουμε μια απαλή ζύμη.
- την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μίση ώρα περίπου στο ψυγείο
- προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ντύνουμε ένα ταψί η μια λαμαρίνα με λαδόκολλα
- πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια (λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι) και τα αραδιάζουμε στο ταψί με κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατι φουσκώνουν.
- τέλος αλείφουμε με χτυπημένο αβγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι η ηλιόσπορο
- ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν :)
ΚΑΛΗ ΌΡΕΞΗ!!
No comments:
Post a Comment