Προσθήκη λεζάντας |
- 1/2 κιλό ψαχνό χοιρινό απο παντσέτα
- 2 πράσα,μόνο το άσπρο μέρος,καλα καθαρισμέ να
- 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 κουταλάκια σπόρους κόλιανδρου
- 1 νεροπότηρο ξηρό κόκκινο κρασί
- 1 κουταλάκι καυτερό μπουκοβο
- 60γρ ώριμη μυζήθρα, χοντροκομμένη
- αλατι
Εκτέλεση
- κόβετε το χοιρινό σε μπουκιτσες
- ψιλοκόβετε τα πράσα σε ροδέλες
- σε ένα γουδί κοπανίζετε τους σπόρους κόλιανδρου
- σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και τις ροδέλες του πράσου.Τα αφήνετε να βράσουν ώσπου να εξατμιστεί όλο το νερό.
- ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις τα πράσα αρχίσουν να τσιτσιρίζουν, προσθέστε τις μπουκιτσες του κρέατος,το κοπανισμένο κόλιανδρο και το μπουκοβο, πάντα σε δυνατή φωτιά.
- σωτάτερε ώσπου να ροδίσουν καλά τα υλικά.
- σβήνετε με το κόκκινο κρασί και αλατίζετε.
- χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε για δέκα λεπτά περίπου
- ξεσκεπάζετε το τηγάνι , δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε ώσπου να πήξει η σάλτσα
- σερβίρετε σε μεγαλο πιάτο η μικρι πιατέλα και πασπαλίζετε με την τριμμένη μυζήθρα
καλή όρεξη :)
No comments:
Post a Comment