Saturday, March 17, 2012

πρασοτηγανια με κόλιανδρο και μυζήθρα

Προσθήκη λεζάντας
Υλικα 

  • 1/2 κιλό ψαχνό χοιρινό απο παντσέτα 
  • 2 πράσα,μόνο το άσπρο μέρος,καλα καθαρισμέ να 
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο 
  • 3 κουταλάκια σπόρους κόλιανδρου  
  • 1 νεροπότηρο ξηρό κόκκινο κρασί 
  • 1 κουταλάκι καυτερό μπουκοβο 
  • 60γρ ώριμη μυζήθρα, χοντροκομμένη 
  • αλατι                           
Εκτέλεση 
  1. κόβετε το χοιρινό σε μπουκιτσες
  2. ψιλοκόβετε τα πράσα σε ροδέλες 
  3. σε ένα γουδί κοπανίζετε τους σπόρους κόλιανδρου 
  4. σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και τις ροδέλες του πράσου.Τα αφήνετε να βράσουν ώσπου να εξατμιστεί όλο το νερό.
  5. ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις τα πράσα αρχίσουν να τσιτσιρίζουν, προσθέστε τις μπουκιτσες του κρέατος,το κοπανισμένο κόλιανδρο και το μπουκοβο, πάντα σε δυνατή φωτιά.
  6. σωτάτερε ώσπου να ροδίσουν καλά τα υλικά.
  7. σβήνετε με το κόκκινο κρασί και αλατίζετε.
  8. χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε για δέκα λεπτά περίπου 
  9. ξεσκεπάζετε το τηγάνι , δυναμώνετε  τη φωτιά και αφήνετε ώσπου να πήξει η σάλτσα
  10. σερβίρετε σε μεγαλο πιάτο η μικρι πιατέλα και πασπαλίζετε με την τριμμένη μυζήθρα   
καλή όρεξη :)

No comments:

Post a Comment