Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες ή ολόκληρες
- ½ κιλό κοφτό μακαρονάκι
- 450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
- 500 γρ. Pummaro για κοκκινιστά
- 180 ml ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
- 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- ½ κ.σ. ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
- Πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση
- 1Καθάρισε τις γαρίδες από το κεφάλι, τα πόδια και τη ράχη, και βγάλε το εντεράκι με μια οδοντογλυφίδα, χαράζοντας πρώτα τη σάρκα τις ράχης. Μετά πλύν' τις κιόλας.
- 2Βάλε τις καθαρές γαρίδες με αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα με καπάκι, πρόσθεσε όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί, και άφησέ τις να βράσουν καλά σε χαμηλή φωτιά.
- 3Σούρωσε τα λαχανικά και τις γαρίδες, και βάλε 800 γρ. από το βραστό ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα, μαζί με το pummaγια κοκκινιστά και το ελαιόλαδο
- 4Μόλις πάρει βράση, πρόσθεσε το κοφτό μακαρονάκι και άφησε να βράσουν για 20 λεπτά.
- 5Μόλις το μακαρονάκι γίνει αλ ντέντε, βάλε και τις γαρίδες στη σάλτσα (δεν πιστεύω να τις πέταξες;) και βράσε άλλα 10 λεπτά μέχρι η σάλτσα να μείνει στο κοφτό μακαρονάκι.
Καλή όρεξη!! :)
No comments:
Post a Comment