- 1/2 κιλό κιμά ( μοσχαρίσιο ανάμικτο με χοιρινό).
- 2 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα.
- 1 κρεμμύδι μέτριο.
- 1 μέτρια πατάτα.
- 1 καρότο.
- 2 αυγά.
- 2 λεμόνια μέτρια ή 1 μεγάλο.
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό-- 1/2 ματσάκι ἄνιθο.
- 2 1/2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη ή αν προτιμάτε λάδι.
- αλάτι-πιπέρι.
- αλεύρι για το τύλιγμα.

- Πλένουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνιθο και το ρύζι, αφού το βάλουμε μέσα σε ένα στραγγιχτήρι.
- Τρίβουμε στον τρίφτη την πατάτα και το καρότο.
- Τρίβουμε χωριστά το κρεμμύδι.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον άνιθο.
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα 1 1/2 λίτρο νερό, 1 κύβο ζωμού της αρεσκείας μας, 1 κοφτή κουτ. αλάτι, μαύρο πιπέρι, 1 1/2 κουταλιά βούτυρο ή 1/2 κουτάλα λάδι και το τριμμένο καρότο με την πατάτα. Αμέσως μετά τυλίγουμε σε αλεύρι τα γιουβαρλάκια. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε με προσοχή λίγα λίγα τα μπαλάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε 30΄ ( σε χύτρα ταχύτητας βράζουν σε 10΄).Τότε ρίχνουμε το 2ο φλ. του καφέ ρύζι και αφήνουμε να βράσουν άλλα 5 λεπτά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Στύβουμε τα λεμόνια. Σε μια βαθειά σουπιέρα ρίχνουμε τό ασπράδι, τους 2 κρόκους και ελάχιστο νερό. Τα χτυπούμε καλά, προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό του λεμονιού και, ενώ χτυπούμε συνεχώς, προσθέτουμε με μια κουτάλα λίγη λίγη σούπα. Όταν έχουμε ρίξει τρεις κουτάλες σούπας, αδειάζουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά στην κατσαρόλα,ανακατεύοντας συνεχώς με την κουτάλα, για να ενωθεί καλά η σούπα με το αυγολέμονο. Τώρα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
No comments:
Post a Comment